Близо 26 000 регистрирани по Закона за данъка върху добавената стойност

...
Близо 26 000 регистрирани по Закона за данъка върху добавената стойност
Коментари Харесай

НАП дава възможност за изтегляне като файл на подадени ДДС декларации

Близо 26 000 регистрирани по Закона за налога върху добавената стойност (ЗДДС) лица в Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Варна към този момент имат опция да изтеглят като файл подадените от тях справки-декларации, дружно с дневници за покупки и продажби по член 124 от ЗДДС. 

Това може да се направи през , посредством избор на функционалност „ Подадени данни “  в услугата.

В таблицата, която се пресъздава на екрана, има лист със справки-декларации по член 125 от ЗДДС. При обзор на подадените данни с съответен входящ номер, посредством линковете в колона „ Файлове “,  могат да бъдат изтегляни подадените файлове на справка-декларация за Данък добавена стойност, дневник за покупки, дневник за продажби и VIES-декларация.

Изтеглянето на файловете е допустимо за справки-декларации за Данък добавена стойност, VIES-декларации и отчетни регистри по ЗДДС, подадени след март 2013 г. 

Достъпът до функционалността се реализира според Правилата за прилагане на електронните административни услуги на Националната организация за приходите (НАП), предоставяни с дипломиран електронен автограф (КЕП).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР